در این مقاله استارت آپ ها را بصورت کلی به پنج دسته تقسیم بندی می کنیم و در نهایت شما را با مهترین و معروفترین استارت آپ های فعال کشورمون آشنا می کنیم .بنظرم با من همراه باشید
یکی از ویژگی های اساسی استارت آپ ها این است که ساختار آن برای رشد سریع طراحی شده است لذا هر شرکت تازه تاسیسی و یا حتی یک کافی شاپ جدید استارت آپ تلقی نمی گردد.
علاوه بر مفهموم استارت آپ که بصورت مفصل در مقاله قبلی به تشریح آن پرداختیم استارت آپ ها را می توانیم به شیوه های مختلقی تقسیم بندی کنیم زیرا در حال حاضر یک چهار جوب مشخص برای این منظور وجود ندارد .
بطور مثال می تونیم استارت آپ ها را بر اساس حوزه فعالیت ، مدل کسب و کار و معماری آنها تقسیم بندی کنیم. در این مقاله ما می خواهیم به گفته استیو بلنک که در دهکده مشهور "سیلیکون" تجربهی زیادی دارد و نویسندهی وبگاه Xconomy است استارت آپ های موفق را به 5 دسته تقسیم بندی کنیم که من آنها را به صورت مختصر برای شما معرفی می کنم.
-
استارت آپ سبک زندگی :
به سرمایه چندانی نیاز ندارند و توسط موسس یا موسسین تامین مالی میشوند. در استارت آپ سبک زندگی شرایط زمانی، مکانی و سطح درآمد کسب و کار، توسط موسس تعیین میشود و امور مربوط به آن تنها توسط یک یا چند کارمند انجام میشود.در واقع این مدل از استارت آپ با زندگی روزمره ما عجین شده است.اگر ایده جذابی دارید که با مهارتها و سرمایه کوچک شما قابل راه اندازی است، تعلل نکنید.
-
کسب و کارهای کوچک:
که مالک این نوع استارت آپ ها اصولا یک خانواده است و درآمد آن خرج هزینه های خانواده می گردد.
-
استارتاپهای گسترشپذیر :
در واقع استارت آپ هایی می باشند که طراحی شده اند تا به سرعت فروخته شوند که هدف مالک آن استارت آپ فروش آن به شرکت های بزرگ است .
-
استارتاپهای اجتماعی:
با هدف تبدیل دنیا به مکانی بهتر برای انسان ها به وجود آمده اند.
-
شرکتهای استارتاپ بزرگ :
با ایفای برنامه های جدید و استارت آپ ها نوین در میدان رقابت حضور بهم می رسانند.
از جمله استارت آپ های معروفی که این روزها شاهد فعالیت آنها در کشور خودمون می باشیم می تونیم به موارد زیر اشاره کنیم :
- ایده کیف پول مجازی: جیرینگ و زرین پال
- تخفیف گروهی: تخفیفان و نت برگ
- ایده تاکسی شهری: اسنپ و تاپ۳۰
- دلیوری و تحویل غذا: زودفود، بدوفود
- فروشگاه اینترنتی: دیجیکالا، بامیلو
- کار اینترنتی و برون سپاری کار ها در سایت “انجام می دم”
- ترجمه و دوبله تخصصی در بلد شو